Home 9 Over Valentine’s Forest

Er was eens... een magische wereld, Valentine’s Forest!

“Waar de lente groeit en bloeit en kersenbloesem betovert. Waar de zomer zindert van de hitte en fluitende vogeltjes vrolijk rondvliegen tot aan het plafond. Waar in de herfst de kabouters struikelen over de paddenstoelen en je de sappigste zoete appels kunt plukken. Waar in de winter de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en de wereld omtoveren tot een witte wereld. En dat allemaal in je eigen slaapkamer”

Welkom in Valentine’s Forest!

u

Wat is het?

Valentine’s Forest is magnetische muurdecoratie voor de baby- & kinderkamer. Het bestaat uit een magnetische wand (door middel van magneetverf) waarop de verschillende magneten van Valentine’s Forest geplakt worden.

Je kunt kiezen voor een lente-, zomer-, herfst– of winterboom of laat hem elk seizoen meeveranderen. Maak een zomerse dag met de zon of een heldere nacht met de glow in the dark maan & sterren. 

In Valentine’s Forest wonen ook nog lieve vriendjes zoals o.a. een vos, konijnen, eekhoorns, vogels en kabouters.

Op deze manier tover je de kinderkamer elk seizoen zonder moeite (of kapotte muren) om in een totaal nieuwe kamer. Of speel een leuk magnetisch spelletje, gewoon gelijk op je eigen muur!

Opgroeien met liefde voor de natuur

Rondfladderende vogels & vlindertjes, klimmende eekhoorns, bladeren die veranderen in alle kleuren van de regenboog! Dat is de magische wonderschone wereld van de natuur!

Misschien woon je in het bos of bij het strand of misschien ook wel in een stad. Met Valentine’s Forest kan je waar je ook bent toch een beetje van deze magische wereld mee krijgen, gewoon in je eigen kamertje. En hopelijk raak je geïnspireerd om deze schoonheid ook in het echt te gaan bekijken en er van te houden.

Jong geleerd is oud gedaan!

}

Tijd

Jonge kinderen hebben nog weinig besef van tijd. Maar net als iedereen geeft ze het wel houvast. Dit bied je door bijvoorbeeld samen een mooie seizoenstafel te maken. Ook kun je de seizoenen de kinderkamer binnen laten komen met de aanpasbare magneten van Valentine’s Forest. Zo weet je kind precies in welk jaargetijde hij zit.

Wist je dat er ook een oefenklok bij Valentine’s Forest is? Je kunt de wijzers op elk gewenst tijdstip zetten en wanneer op de echte klok de wijzers hetzelfde staan is het tijd om te eten, te slapen of naar school te gaan. Zo kan je kind op zijn eigen tempo kennismaken met klokkijken.

Het begon met een idee...

Vijf jaar geleden was ik de babykamer van mijn dochter aan het schilderen. Het begon met een boom en er kwamen steeds meer verschillende bosdiertjes bij. Terwijl ik aan het schilderen was ging mijn fantasie met me op de loop en bedacht ik hoe leuk het voor mijn eerste kindje zou zijn als ze omringd zou worden met de liefste vriendjes waaraan ze haar verhalen kwijt kon en die haar een veilig gevoel zouden geven. Hoe leuk zou het zijn als ze van muur tot muur konden springen, tot leven zouden komen? Of als haar kamertje met haar zou kunnen meegroeien… Maar ho eens even, waarom kon dat eigenlijk niet? En daar op dat moment werd er een klein zaadje geplant waar een hele Valentine’s Forest uit zou gaan groeien. Ik ben achter de computer gaan zitten en ben gewoon begonnen met tekenen zonder te weten waar dit verhaal zou eindigen. Eerst zou er een boom van vilt komen, nee van klitteband, nee van ijzer… ok, magneetfolie is het geworden. De boom was klein, toen groot en toen klein & groot! Er moesten leerzame elementen bij komen, maar vooral heel erg tot de verbeelding spreken. Uiteindelijk heb ik alles zelf bedacht en getekend. Wat is begonnen als hersenspinsel heb ik zo dicht mogelijk tot de werkelijkheid gebracht. En met een beetje fantasie loop je zo door Valentine’s Forest. 

Ik hoop dat jij zowel in verwachting of vol verwachting, samen met je rondhuppelende kind of kleinkind of misschien wel met je neefje of nichtje, net zo mag gaan genieten van het bestaan van Valentine’s Forest. Net als ik nu doe samen met mijn dochter en inmiddels ook nog een zoon met, je raadt het al, de naam… 

juist!

j

Design

Valentine’s Forest: Magische Magneten voor een hippe kinderkamer! Uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon een hele toffe kinderkamer! Met Valentine’s Forest heb je altijd een unieke kinderkamer met een ontwerp waar zorgvuldig tijd en aandacht aan is besteed. Het design komt van Valentine’s Forest, maar samen met je kind creëer je zelf je eigen unieke ontwerp op de muur van de kinderkamer. Zo tover je je baby-, peuter-, of kleuterkamer in no time om in een magisch sprookjesbos. Lieflijk in de lente, vrolijk & vol kleur in de zomer, warm & gezellig in de herfst en vol sneeuwpret in de winter!

pictogram VF basisbehoeften

De drie basisbehoeften

Valentine’s Forest is ontworpen met de drie psychologische basisbehoeften van het kind in gedachten:

  • Competentie; ‘ik kan het!’
  • Autonomie; ‘ik kan het zelf!’
  • Relatie; ‘ik hoor erbij!’

zelfdeterminatietheorie (SDT)

Ik kan het!

Met plezier nieuwe dingen leren en ontdekken dat je het hartstikke goed kan. Daar krijg je vertrouwen van.

Ik kan het zelf!

Zelf keuzes maken & inspraak hebben.  Daar voel je je groot van en wie wil dat nou niet?

Ik hoor erbij!

Waar kom je vandaan en bij wie kan je terecht? Het gaat om je veilig voelen en geaccepteerd worden.